Når vi står i frokoststuen på Hansens Flødeis mejeri kan vi, brødrene Anders og Rasmus, 4. generation i Hansen familien, se over på skoven ved Svanholm.

Derovre går de 120 økologiske jerseykøer der er en del af Svanholmkollektivets landbrug. Og lidt længere væk, bare 10 km herfra, går de 130 økologiske røde danske malkekøer ovre på Stensbølgaard.

Drømmen har sjovt nok været gensidig.

Vi har i familien på Hansens Flødeis i flere år snakket om, hvor fantastisk det kunne være at få mælk fra Svanholms køer. Vi har hjulpet hinanden mange gange, som gode naboer, besøgt Svanholm, og kigget langt efter de fine jersey køer.

På Svanholm havde kollektivisterne igennem noget tid arbejdet med at få produkterne fra Svanholm til at give forbrugerne oplevelser i et bæredygtigt perspektiv, og havde tænkt sig at kontakte Hansens med henblik på et samarbejde.

Før i tiden i Danmark var det normalt, at det malkede mælk blev bragt direkte til ismejeriet. Idag er vi så langt fra dengang, at det er sjælent der overhovedet bruges frisk mælk til is. Den friske mælk bliver istedet omdannet til pulver så mælken kan holde sig i lang tid.

Hansens Flødeis bliver fremstillet med mælk fra Svanholm og Stensbølgaard.

Den friske økologiske mælk ankommer hver morgen til vores lille mejeri i Jægerspris.

Sommeren igennem kan du tage din cykel, tage turen fra stalden på Svanholm, de 3 km til Hansens ismejeri og smage en is der er fremstillet af køerne du lige har mødt.

Du kan læse mere om Svanholm og Stensbølgaard her:

http://stensbolgaard.dk/

http://www.svanholm.dk/

 

Svanholm_kalv