Historien om Hansens Is begynder i 1922
Her startede Hans Hansen sin mejerivirksomhed og fremstilling af krystal-is. Krystal-is er der ikke mange, der kender længere, men på den tid blev store isblokke brugt til at køle i isskabe, datidens køleskabe.
Hansens ismejeri var en af de 1200 isfabrikker og mejerier, der dengang fandtes. Kvaliteten af flødeis var meget højere end i dag, blandt andet fordi alle brugte rigtig fløde, og fløden var økologisk på den gammeldags facon, længe før øko-mærker og statskontrol.
Smagen der kom tilbage
Det er velkendt for de fleste, at fødevarer i dag ikke smager, som de gjorde i gamle dage. Og det er ikke bare nostalgi. I gamle dage behandlede man nemlig råvarerne anderledes. Isens fremstillingsforløb var ikke så stresset, som den er i dagens storproduktion, hvor der bruges billige råvarer og blæses ekstra meget luft i iskremen for at få den til at se ud af mere. Den slags produkter vil du og dine kunder ikke opleve hos os. Hansens flødeis laves efter Hans Hansens oprindelige metoder. Derfor kan unge Hansen fremstille flødeis, der smager som den oprindelige.
En af de vigtige processer for isens smag er pasteurisering. På de store isfabrikker bruges et såkaldt pladeapparat til pasteuriseringen, hvorfor processen kun tager få sekunder. Hos Hansen tager den tilsvarende opvarmning af iskremen en hel time, hvilket betyder, at isens naturlige struktur bevares. Og det er bare ét godt eksempel.
I dag føres familietraditionen videre er 4. generation. Rasmus og Anders Eibye Hansen fremstiller is efter oldefars metoder. Her står Rasmus med en ordentlig håndfuld vanille, fra Uganda. Her har vi vores egne vanillemarker, så vi er sikre på at kvalitet og arbejdsforhold er i orden.