Historien om Hansens Is begynder i 1922

Her startede Hans Hansen sin mejerivirksomhed og fremstilling af krystal-is. Krystal-is er der ikke mange, der kender længere, men på den tid blev store isblokke brugt til at køle i isskabe, datidens køleskabe.

 


Hans Hansen – 1. generation ismand

Hansens ismejeri var en af de 1200 isfabrikker og mejerier, der dengang fandtes. Kvaliteten af flødeis var meget højere end i dag, blandt andet fordi alle brugte rigtig fløde, og fløden var økologisk på den gammeldags facon, længe før øko-mærker og statskontrol.

Som tiden gik, udviklede Hansens mejeri sig til den virksomhed, der blev kendt under navnet Frederiksborg Is. Ideen om fløde-is af god kvalitet var den samme som i 1922, men tiderne skiftede. Der blev færre og færre af de oprindelige danske isfabrikanter, og fabrikkerne blev store og automatiserede. I 1997 fik Hans Hansens barnebarn, Hans Jørgen Eibye mulighed for at sælge Frederiksborg Is-navnet og kunderne til Nestlé.

Gamle Hansens barnebarn beholdt det gamle smukke Hornsherrede Mejeri, hvor produktionen af Frederiksborg Is fandt sted. Han ville vende tilbage til den oprindelige fremstillingsmetode og videreføre sin bedstefars opskrifter og metoder. Derfor kan du i dag opleve Hansens Flødeis – et værdigt alternativ til branchen.

Hans Jørgen Eibye
Hans Jørgen Eibye er tredje generation i Hansen is-familien. Han er opvokset med is og kunne ikke tænke sig at beskæftige sig med andet. Derfor er det stadig Hansen selv, der blander iskremen.

Smagen der kom tilbage

Det er velkendt for de fleste, at fødevarer i dag ikke smager, som de gjorde i gamle dage. Og det er ikke bare nostalgi. I gamle dage behandlede man nemlig råvarerne anderledes. Isens fremstillingsforløb var ikke så stresset, som den er i dagens storproduktion, hvor der bruges billige råvarer og blæses ekstra meget luft i iskremen for at få den til at se ud af mere. Den slags produkter vil du og dine kunder ikke opleve hos os. Hansens flødeis laves efter Hans Hansens oprindelige metoder. Derfor kan unge Hansen fremstille flødeis, der smager som den oprindelige.

En af de vigtige processer for isens smag er pasteurisering. På de store isfabrikker bruges et såkaldt pladeapparat til pasteuriseringen, hvorfor processen kun tager få sekunder. Hos Hansen tager den tilsvarende opvarmning af iskremen en hel time, hvilket betyder, at isens naturlige struktur bevares. Og det er bare ét godt eksempel.

I dag føres familietraditionen videre er 4. generation. Rasmus og Anders Eibye Hansen fremstiller is efter oldefars metoder. Her står Rasmus med en ordentlig håndfuld vanille, fra Uganda. Her har vi vores egne vanillemarker, så vi er sikre på at kvalitet og arbejdsforhold er i orden.