Den mest populære og almindelige isvariant er vanille!

Men vanille er ikke bare vanille.

Der er lige en ting, vi skal slå fast: der er kun én rigtig vanille og vanillesmag. Det er den der kommer fra selve frøene (kornene) fra vanille-orkidèen.

Vanille stammer fra en tropisk orkidé, der dyrkes næsten overalt omkring Ækvator.

Vanillekornene er et yderst besværligt krydderi at frembringe. Det kræver dyrkning, håndbestøvning, fermentering, tørring osv.. Derfor er det blevet almindeligt at erstatte den rigtige vanille med kunstige efterligninger. Det er det, der på ingredienslisten kaldes “aroma” eller endda ”naturlig aroma”.

Der findes et væld af forskellige former at få vanille på og der er mange forskellige kvaliteter. Der findes ekstrakter, pulvere, korn uden smag og med smag osv.. Og det er klart, at det påvirker vanillesmagen alt efter, hvordan den bliver forædlet og behandlet.

 

Hansens Vanille

HANSENS DOBBELTE VANILLEBLANDING

Vi har smagt på virkelig mange forskellige vaniller gennem årene. Og det er helt sikkert, at der er en sammenhæng mellem pris og kvalitet samt styrke, men vi har selvfølgelig allesammen, som med vin, forskellige preferencer.

Vi har valgt at lave en vanilleblanding af vanille fra Madagaskar og fra Kongo.

Vanillen fandt Rasmus, Hans Hansens oldebarn, på en rejse til Afrika.

"OLYMPUS DIGITAL CAMERA"

Den dyrkes blandt andet i det østlige Kongo, i et bjergområde der kaldes “Mountains of the Moon”. Her passes den af mere end 1000 organiserede småbønder, hvilket giver det fattige område et levegrundlag. Bønderne er gennem årene blevet økologiske og ”Fair for life”-certificerede.

Vanille er en kostbar og arbejdskrævende afgrøde, fordi blomsten skal forstøves pr. håndkraft, og frøene skal skrabes nænsomt i hånden for de fede sorte vanillekorn.

Vores vanille udmærker sig ved sine fine blomsternuancer og har samtidig et meget højt indhold af vanillin, som er det mest markante smagsstof i vanillen.

Alle de vanillestænger vi bruger er førsteklasse – også kaldet Gourmetvanille.

Gourmetvanille