10 minutter fra vores mejeri ligger den økologiske gård, Stensbølgård.

Her bor Kirsten, Johan og deres 120 Røde Danske Malkekøer. Johan er født på gården og er fjerde generation landmand.

Kirsten og Johan er en del af vores nære familie af råvareleverandører. På årsbasis leverer Stensbølgård ca. 1 million liter mælk til os. Altså ca. 3000 liter frisk økologisk mælk hver morgen.

Dagen på Stensbølgård starter kl. 04.30 om morgenen, hvor køerne malkes. Herefter køles den friske økologiske mælk ned og køres til vores mejeriet, hvor vi bruger den til at fremstille is og yoghurt.

Malkekoer

 

Livet som økologisk malkeko

Kirsten og Johans 120 Røde Danske Malkekøer går på græs hele sommerhalvåret.

Den 19. april er det økodag, hvor økokøer landet over lukkes ud på græsmarkerne. Økodag er altså de økologiske køers forårsfest.

Hvert år kan du opleve de 120 Røde Danske Malkekøer danse kåde rundt, når de bliver lukket ud på Stensbøldgårds grønne marker. Vi kan hilse og sige, at det er en helt speciel oplevelse. Du kan læse mere om økodagen på Stensbølgård her.

Omkring den 1. november kommer køerne i ly for regn og vind. I stalden får de 100 % økologisk foder – 10 gange i døgnet.

Foderet fremstiller Kirsten og Johan selv. Det består af majs, korn og kløvergræs. Kirsten og Johan vælger at supplere deres hjemmedyrkede foder med proteinfoder, så kørerne får alt den næring, de behøver.

Hansens Flødeis bliver fremstillet med mælk fra Stensbølgård og Svanholm. På den måde sikrer vi bedst mulig kontakt med vores gårde og minimere transporten af mælken.

Du kan læse mere om Svanholm og Stensbølgaard her:

http://stensbolgaard.dk/

http://www.svanholm.dk/