Igennem fire generationer i Hansens familien er håndværket blevet udviklet og forfinet. Essentiel viden er gået i arv mellem generationer. Hansens Is er i dag den eneste producent i Danmark, hvor processen starter med rå-mælk og hvor flødeisen udelukkende består af frisk mælk og fløde. Ingen skummetmælkspulver og andre kunstigheder.
Hans Hansen grundlægger Hillerød mejeri. Det er også i 1922 at Arne Ejby Hansen (2. generation) bliver født.
Der har fra start været fokus på både mejeri og is. I 1929 bliver fokus rendyrket på is, og navnet er Frederiksborg Is.
Is kulturen i Danmark tager fart, og Frederiksborg Is udvider lokaler og kapacitet. Danskerne er vilde med is!
På trods af besættelse og luftalarmer, så bliver der stadig nydt kolde forfriskninger.
Arne overtaler Hans Hansen til at investerer i et Roterende Ispindeapparat, en RIA. Den første i Danmark.
De Danske isfabrikanter begynder af konsolidere sig for at stå imod en stigende konkurrence fra udlandet.
Hans Jørgen, som er tredje generation i Hansens mejeri tradition, overtager ansvaret for Frederiksborg Is.
Hans Jørgen sælger Frederiksborg Is til Nestlé. Konkurrencen er benhård, og der er støvsuget blandt de oprindelige mejerier. Bygningerne beholder Hans Jørgen.
Hans Jørgen og sønnerne: Rasmus og Anders starter Hansens Is. Tilbage til de oprindelige metoder og smagen fra gamle dage.
Fjerde generation, brødrene Rasmus og Anders, overtager driften af Hansens Is.
Revolutionerende aftale mellem Svanholm og Hansens Is, som betyder at al mælk fra Svanholm bliver leveret direkte til Hansens mejeri. For første gang i Danmarks historien er der lavet en fuld mælke aftale mellem en gård og direkte til en isproducent.
Hansens ispind, Solstang, vinder prisen “økologisk Guld”.
Igennem mange år har alt mælk, sukker og mange andre råvarer været økologiske. Nu er alle Hansens produkter økologiske! Hansens er således den eneste isproducent i Danmark med fuld økologisk sortiment.
Hansens Is starter projekt i Uganda, med egne vaniljemarker. Siden bliver der også købt kakaobønner fra lokalområdet Kayunga.
Hansens starter på at købe kakaobønner direkte fra farmere i Uganda. De økologiske kakaobønner bliver lavet til chokolade af verdensmesteren Mikkel Friis Holm
Hansens familiens mejeritradition er 100 år lang. Det bliver blandt andet fejret med investering i solceller, som nu dækker ca. 20% af det samlede strømforbrug hos Hansens Is.
Hansens Is vinder CSR pris for arbejdet med ansvarlighed overfor leverandører, optimering af energi og investering i egne solceller.
Vi har løsninger til de små og store, kontakt os
herHansens Is
Landerslevvej 5
3630 Jægerspris
Kontor:
Man-Fre: 9:00 – 14:00
47 52 23 07
hansens@hansens-is.dk
© 2024 Hansens