Hansens historie

Igennem fire generationer i Hansens familien er håndværket blevet udviklet og forfinet. Essentiel viden er gået i arv mellem generationer. Hansens Is er i dag den eneste producent i Danmark, hvor processen starter med rå-mælk og hvor flødeisen udelukkende består af frisk mælk og fløde. Ingen skummetmælkspulver og andre kunstigheder.

1922

Hans Hansen grundlægger Hillerød mejeri. Det er også i 1922 at Arne Ejby Hansen (2. generation) bliver født.

1929

Der har fra start været fokus på både mejeri og is. I 1929 bliver fokus rendyrket på is, og navnet er Frederiksborg Is.

1938

Is kulturen i Danmark tager fart, og Frederiksborg Is udvider lokaler og kapacitet. Danskerne er vilde med is!

1944

På trods af besættelse og luftalarmer, så bliver der stadig nydt kolde forfriskninger.

1962

Arne overtaler Hans Hansen til at investerer i et Roterende Ispindeapparat, en RIA. Den første i Danmark. 

1965

De Danske isfabrikanter begynder af konsolidere sig for at stå imod en stigende konkurrence fra udlandet.

1984

Hans Jørgen, som er tredje generation i Hansens mejeri tradition, overtager ansvaret for Frederiksborg Is.

1997

Hans Jørgen sælger Frederiksborg Is til Nestlé. Konkurrencen er benhård, og der er støvsuget blandt de oprindelige mejerier. Bygningerne beholder Hans Jørgen.

2003

Hans Jørgen og sønnerne: Rasmus og Anders starter Hansens Is. Tilbage til de oprindelige metoder og smagen fra gamle dage.

2010

Fjerde generation, brødrene Rasmus og Anders, overtager driften af Hansens Is. 

2011

Revolutionerende aftale mellem Svanholm og Hansens Is, som betyder at al mælk fra Svanholm bliver leveret direkte til Hansens mejeri. For første gang i Danmarks historien er der lavet en fuld mælke aftale mellem en gård og direkte til en isproducent.

2012

Hansens ispind, Solstang, vinder prisen “økologisk Guld”.

2017

Igennem mange år har alt mælk, sukker og mange andre råvarer været økologiske. Nu er alle Hansens produkter økologiske! Hansens er således den eneste isproducent i Danmark med fuld økologisk sortiment.

2018

Hansens Is starter projekt i Uganda, med egne vaniljemarker. Siden bliver der også købt kakaobønner fra lokalområdet Kayunga.

2020

Hansens starter på at købe kakaobønner direkte fra farmere i Uganda. De økologiske kakaobønner bliver lavet til chokolade af verdensmesteren Mikkel Friis Holm

2022

Hansens familiens mejeritradition er 100 år lang. Det bliver blandt andet fejret med investering i solceller, som nu dækker ca. 20% af det samlede strømforbrug hos Hansens Is.

2024

Hansens Is vinder CSR pris for arbejdet med ansvarlighed overfor leverandører, optimering af energi og investering i egne solceller.

Kontakt

Hansens Is

Landerslevvej 5

3630 Jægerspris

Kontor:

Man-Fre: 9:00 – 14:00

47 52 23 07

hansens@hansens-is.dk

Hansens
Skærmbillede
Hansens
Miljo

© 2024 Hansens