Vanille, Uganda

Hansens vanille

Vanille er ikke bare vanille. Det er derimod en poetisk proces, hvor en smuk orkidé bliver til den mest elegante og komplekse smag. Vanilleorkidéen er kun åben én dag, hvor den skal håndbestøves for at give vanillebønnen mulighed for at vokse.

Hvordan får man den bedste økologiske vanille og sikrer samtidig gode arbejdsforhold for de mennesker, der arbejder med vanillen? Det er egentlig ret enkelt: Man starter sit eget vanille projekt i Uganda.

I 2018 var Hansens med til at starte et vanilleprojekt i Uganda. Her var idéen at dyrke den bedst mulige økologiske vanille, samtidig med at projektet kunne formidle viden om vanilledyrkning til lokale. I dag kommer vanillen til Hansens is fra markerne i Kayunga, Uganda. Vi er så tæt på processen, som man overhovedet kan være, i alle detaljer fra arbejdsforhold til bestøvning af orkidéer og fermentering af vanillebønnerne. Resultatet er den bedste vanilleis, man kan fremstille. Det er umagen værd.

Kontakt

Hansens Is

Landerslevvej 5

3630 Jægerspris

Kontor:

Man-Fre: 9:00 – 14:00

47 52 23 07

hansens@hansens-is.dk

Hansens
Skærmbillede
Hansens
Miljo

© 2025 Hansens