Når vi står i frokoststuen på Hansens mejeri kan vi, brødrene Anders og Rasmus, 4. generation i Hansen familien, se over på skoven ved Svanholm.
Derovre går de 120 økologiske jerseykøer der er en del af Svanholmkollektivets landbrug. Og i omegnen ligger en række andre mindre økologiske mælkeproducenter vi arbejder tæt sammen med.
Før i tiden i Danmark var det normalt, at det malkede mælk blev bragt direkte til is-mejeriet. I dag er vi så langt fra dengang, ofte bruges der slet ikke frisk mælk til is. Den friske mælk bliver i stedet omdannet til pulver så mælken kan holde sig i lang tid.
Hos Hansens holder vi fast i det gamle princip om, at den frisk malkede mælk bringes direkte til is-mejeriet. Den friske økologiske mælk ankommer hver morgen fra de lokale gårde til vores lille mejeri i Jægerspris.
Som en af de få eller måske den eneste i Danmark Hansens er både et mejeri og en isfabrik - i et. Derfor har vi mulighed for at håndtere vores vigtigste råvare - mælken præcist så skånsomt som den fortjener. På små gamle maskiner arbejder vi forsigtig med råmælken.
Flødes skilles fra og fra skummetmælken udskilles vandet så vi nu kan blande den kondenserede mælk med fløden.Sådan har vi bevaret alle de bedste og mest smagfulde byggesten til flødeis.
Nu er vi klar til at lave blande råvarer som eksempelvis chokolade, nødder, jordbær eller lakrids i ismassen og producere frisk, lokal, økologisk flødeis af højeste kvalitet.
Vi har løsninger til de små og store, kontakt os
herHansens Is
Landerslevvej 5
3630 Jægerspris
Kontor:
Man-Fre: 9:00 – 14:00
47 52 23 07
hansens@hansens-is.dk
© 2024 Hansens